Bitcoin ‘inte svaret mot kontantlös ekonomi’ säger europeiska bankernas bästa mässing

Denna artikel kommer från en extern källa. 0 DELAD del Tweet

Chefer från Europeiska centralbanken (ECB) och Bank of International Settlements (BIS) sa att Bitcoin är « inte svaret på den kontantlösa ekonomin », i en uttalande släpptes 13 mars.
Skriva i en kommentar BIS rapport (Benoît Cœuré och Jacqueline Loh lade till CBDC).
Benoît Coeuré är styrelseledamot i ECB och ordförande för banken för internationella förlikningar (BIS) för betalningar och marknadsinfrastruktur och Jacqueline Loh är ordförande för BIS Markets Committee.
Bitcoin är en « utmaning » som ska mötas genom förbättrade konsumenterbjudanden på remittansmarknaden, hävdar de att man avslutar:

« Trots de många felen har bitcoin haft fokus på ett gammalt misslyckande av vårt nuvarande system: Gränsöverskridande detaljhandelbetalningar … Men dessa betalningskanaler är mycket långsammare, mindre transparenta och dyrare än de inhemska. Förbättringar här är det bästa sättet att stiga till bitcoinutmaningen.  »

BIS-rapporten och Heartbeat och Lohs kommentarer är hjärtatslag prognos Ämnet att vara « väldigt mycket fokus » för det internationella samfundet i framtiden.
I februari var ECB: s överordnade ordförande Daniele Nouy nämnda reglering var omvänt « inte exakt mycket högt på sin att göra-lista ».
Blockchain är fortfarande det överväldigande utloppet för EU-stöd 2018, Europeiska kommissionen avtäckningen Blockchain Observatory i februari och förra veckan vidare beskrivande dess lagstiftningsplaner för tekniken och fintech i större utsträckning.
Dela detta: Twitter Facebook Google WordPress: som Loading …

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *