Indien kan inte reglera Bitcoin Official Says

Denna artikel kommer från en extern källa. 0 DELAD del Tweet

förordning

Indiska myndigheter har kämpat för att förstå kryptofenomenet under en längre tid nu, för att vara mer exakta. « Det är olagligt », tjänstemän upprepar uttröttligt, men också försöker beskatta den. Det är inte tillrådligt att kommentera regler, säger nu – Indien kan bara inte reglera bitcoin.
Läs också: Undersökning: indianer se ljusare krypto
Indien osäkert
Den institutionella antipati mot kryptokurvor är ingen hemlighet i Indien. Flera varningar har utfärdats mot användningen av dem. Faktum är att kryptor, som bitcoin, inte är förbjudna eller reglerade i landet.
I februari föreslår medierapporter att olika regulators roll har varit bestämd , men ett omfattande regelverk har ännu inte införts. Två utskott, inrättat av finansdepartementet, har försökt att förstå kryptokurser och rekommendera regler. Den första i världen, medan strömmen fortfarande är på bordet.

Shaktikanta Das, som ledde panelen under förra året, skulle vara en svår uppgift. Oavsett reglerna kommer indianerna att göra transaktioner från sina hus, sade han citerad av kvarts . « Du kan inte komma in i varje hem för att kontrollera vilka transaktioner som pågår », tillade Das. Genom att erkänna den « allvarliga utmaningen » riktade den högst rankade tjänsten finansministeriet de indiska myndigheterna ett nytt förslag:

Låt oss acceptera att det inte skulle vara möjligt att reglera det effektivt.

Das är en inflytelserik finansiell figur i Indien och dess åsikt är viktig när det gäller beslutsfattande i Delhi. Han har haft flera ställningar vid finansdepartementet, som tjänstgör som chef för både avdelningsdepartementet och avdelningen för ekonomiska frågor. För närvarande är Shaktikanta Das en medlem av finansutskottet med uppgift att granska regeringens ekonomiska situation. I november utsågs han till Indiens sherpa till G20 fram till slutet av 2018.
Kommer hökar att bli duvor?
Tidigare har den finansiella experten talat om legalisering av kryptokurser, påpekar att de inte har någon tillgångsbas. Indiens fiatvaluta, rupien, garanteras av reservbanken, medan kryptor skapas « ur luften », sa han i en intervju förra våren. « Det faktum att RBI får utfärda en valuta gör också olagliga transaktioner i Indien », insisterade Das. Han hävdar också att det inte är en juridisk aktör, och att det inte är trovärdigt och att det är ett « allvarligt hot mot den finansiella stabiliteten » i Indien och den utvecklade världen.

Presentera budget 2018 förra månaden, finansminister Arun Jaitley upprepade en välkänd officiell ställning – cryptocurrency är inte erkänd som ett lagligt betalningsmedel i Indien. Han sa att regeringen i Delhi skulle vidta alla åtgärder för att eliminera dess användning vid finansiering av olagliga aktiviteter. Under tiden kommersiell banker har vidtagit åtgärder för att begränsa kryptorelaterade transaktioner och cryptocurrency exchanges har varit riktade av finansiella myndigheter. Staten verkar emellertid angelägna om att utnyttja privat kryptoinkomst och vinst. I februari Indiens skatteavdelning, utfärdad av minst 100 000 cryptocurrency investorer, som news.Bitcoin.com rapporterat .
Förbjudande Bitcoin – Impractical
Trots trycket fortsätter den indiska kryptosektorn att växa. Enligt en ny studie har nya kryptorelaterade jobb i landet ökad nästan 300 procent under en period på sex månader i fjol. En undersökning antyder att indianerna är optimistisk om framtiden för kryptokurvor i deras land. Vanliga människor hittar också alternativa sätt att FÖRVÄRVA kryptor från utlandet.
Vissa experter säger att det inte bara skulle vara svårt att reglera kryptokurvor som bitcoin, men också opraktiskt att skriva av dem helt. « Det skulle fungera väldigt bra om det globala finansiella samhället flyttade på det sättet. Men eftersom det inte är det kommer det att ha en negativ inverkan på Indiens finansiella system, berättade Anirudh Rastogi, partner hos advokatbyrån TRA, Quartz. Om han eller hon är en av de största ekonomierna, ger han eller hon det legitimitet, man måste ta en hård titt på det innan han tar ett drastiskt steg, tillade han. Åtgärder för att begränsa kryptokurser kan i stället uppmuntra olagliga transaktioner, den varnade advokaten.
Tror du att regeringen i Delhi så småningom kommer att ändra sin position mot kryptokurvor? Dela dina tankar i kommentarfältet nedan.
Bilder med tillstånd av Shutterstock.
Uttryck dig själv på Bitcoin.coms användarforum. Vi censurerar inte på politiska grunder. kontrollera forum .Bitcoin.com.
Dela detta: Twitter Facebook Google WordPress: som Loading …

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *