Japan, Frankrike och Tyskland för att be om G20 för hjälp med att reglera Bitcoin

Denna artikel kommer från en extern källa. 0 DELAD del Tweet

Adam James · 13 mars 2018 · 7:30
En japansk regeringstjänsteman har avslöjat que le G20 land kommer att be medlemmar att stärka säkerhetsåtgärderna i ett försök att förhindra penningtvätt förebyggande pengar genom kryptovaluta. Huruvida Japan kommer att få hjälp från ict G20 motsvarigheter, MEN återstår att se.
Japan vill ha hjälp, förmodligen kommer inte att få det
Japan kommer att fråga sina G20-motsvarigheter för hjälp i kampen mot penningtvätt som används i digital valuta, enligt en regeringstjänsteman med direktkunskaper i frågan.
ess rapporterat av Reuters, men chansen att faktiskt få ett enhetligt stöd i frågan är smal till ingen.

Enligt en annan G20-tjänsteman:

Diskussionerna skulle inriktas på åtgärder mot penningtvätt och konsumentskydd, snarare än hur kryptokurshandel skulle kunna påverka banksystemet. Den allmänna känslan bland G20 kommer inte att bli bra.

Landets oro för penningtvätt är särskilt anmärkningsvärt – med tanke på att rapporter har föreslagit att kryptocurrency-användningen av penningtvätt utgör bara 0,17% av alla penningtvätt fall i landet.
Japan är det första landet för att lagligt reglera kryptokurrency, eftersom det passerar lagstiftning och är föremål för granskning.
Cryptocurrency till Headlines G20 Diskussioner
Finansministrarna och centralbankerna i världens största ekonomier kommer att träffas i Buenos Aires nästa vecka, och kryptokurrency kommer säkert att vara ett hett ämne.
Inte överraskande är att Frankrike och Tyskland kommer att lägga fram ett gemensamt förslag om strikt reglering av kryptokurrencymarknaden. Förslagen sägs fokusera på att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism, förutom konsumentskydd. Regler kommer också att föreslås, vilket kommer att förhindra att bankerna håller kryptering.

Förflyttningen av de två stora europeiska länderna förväntas, eftersom båda finansministrarna har uttryckt oro över användningen av kryptokurvor över hela världen.
Japan, Frankrike och Tyskland kan finna sig i minoriteten, emedan majoriteten av G20-länderna har uttryckt minimal intresse för att införa regler om kryptokurvor. Snarare skulle många länder hellre inte kväva innovation genom att införa hårda restriktioner på den växande marknaden.
Vad tycker du om Japans uppmaning till hjälp i kampen mot cryptocurrency penningtvätt? Låt oss veta i kommentarerna nedan!
Bilder med tillstånd av Bitcoinist arkiv, Shutterstock
argentina Buenos Aires Frankrike G20 Tyskland japan Visa kommentarer
Dela detta: Twitter Facebook Google WordPress: som Loading …

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *