Japanskt Elföretag Testar Bitcoin Lightning Nätverk Betalningar För Billaddning

Denna artikel kommer från en extern källa. 0 DELAD del Tweet

Chubu Electric Power Company, den tredje största elleverantören japan , har samarbetat med Internet av saker (IoT) start Nayuta Inc och mjukvaruföretag Infoteria för att experimentera med möjligheten att använda Blockchain teknik för registrering av laddning av elektriska fordon (EV) och plug-in hybrider. den Blixtnätverk är inställd att användas för laddning av mikropayments för el, rapporter TechCrunch Japan .
Som en del av sin plan att bygga en ny typ av « kollektiva bostäder » som innehåller en laddningskomponent för elfordon är Chubu Electric Power Company av detta projekt.
Nayuta utveckling av ett laddningsuttag som är kompatibel med Blockchain, i kombination med Infoteria utveckling av en tandem mobil applikation användare innebär klustring Det kunde Hypotetiskt se lasten historia elektriska fordon som registreras på Blockchain, Selon lokala nyheter utlopp Denki Shimbun .
En blockchain-registrering av elektriska laddningar har en användarvänlig mobilapp som gör det möjligt att använda ett mycket pålitligt laddningsstyrningssystem. Chuden . Ett exempel på en enhet som kan användas på denna marknad är en som använder denna teknik, vilket är en viktig del av Chubu Electrics kollektiva bostadsplan.
Enligt TechCrunch Japan är Nayuta ett av de få andra företagen i världen.
Kenichi Kurimoto, VD för Nayuta, berättade Cointelegraph att han tror att « protokollutveckling är öppen källkodsaktivitet ».
I detta sammanhang sa Kurimoto enligt TechCrunch Japan att « det kan hantera realtid […] och stora transaktioner: »

« Det finns ett stort antal transaktioner i IoT-fältet, det finns möjlighet att använda Lightning Network kan hantera ett större antal transaktioner än att använda det i molnet. »

Kurimoto berättade för Cointelegraph att samarbetet är experimentellt och att affärssamarbetet kommer att diskuteras.
Nayuta har utvecklat två olika typer av strömuttag för laddning och laddning. Bitcoin-betalningar: en är ett eluttag, utvecklat 2015 som har ändrats SPV-plånboksprogramvara har en mikrokontroller , och den andra har ett Lightning Network-program som heter « ptarmigan », som Nayuta utvecklar.

Kurimoto berättade Cointelegraph att Infoteria har gjort en prototyp mobil smartphone app för service av den första typen.
I experimentet för den andra typen av eluttag var realtid betalning När ett slutet nätverk, som består av « Fjällripa » noder och andra « Lightning Network särskild programvara (bult) Var det konfigurerade Testnet », skrev Kurimoto.
Kurimoto skriver att « ptarmigan gör det möjligt att genomföra blixtnätverkstransaktion med c-lightning, lnd, eclair i slutet nätverk på testnet, även om vi fortfarande har utvecklat det vidare: »

« Med utveckling av ptarmigan fortsätter vi att utveckla och experimentera med världens bästa. » « Lightning Network for IoT. »

Han tillägger att de också utvecklar en lösning som kommer att fungera på bitcoind 0.16-protokollet, men för närvarande är endast bitcoind 0.15 tillgänglig. En manual om hur man använder « ptarmigan » finns på GitHub .
Även om Chubu Electric Power har bekräftat effektiviteten av sina experiment, enligt denki Shimbun, sade Hidemi Noda, chef för chefsforskningsgruppen för Chubu Electric Power Technologies Development Division,

« Den här kontrollen är det första steget, jag vill förbättra tjänsten genom att ta reda på problemen och försöka förbättra den. »

Blockchain-teknik har redan använts för registrering i bilar. I slutet av februari, den Dubai Roads and Transport Authority (RTA) meddelade planer för en Blockchain-baserad spårningssystem för fordonets livscykel .
En innovativ användning av betalningar på världens blixt. Bitcoin (BTC) transaktion för ett fysiskt objekt köpte ytterligare två pizzor med hjälp av blixtnätverket.
Dela detta: Twitter Facebook Google WordPress: som Loading …

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *