Unicorn Visions: Bitcoins Startups är inte Startups Anymore

Denna artikel kommer från en extern källa. 0 DELAD del Tweet

Marc Hochstein är chefredaktör för CoinDesk.
Följande artikel uppträdde ursprungligen i CoinDesk Weekly , en skräddarsydd nyhetsbrev som levereras varje söndag uteslutande till våra abonnenter.
Med alla reglerande åtgärder och anti-klimatiska kabel-tv-framträdanden förra veckan unicorns .
För det första tillkännagav Coinbase två högprofilerade anställningar: Emilie Choi , tidigare LinkedIn, vem är med att scouting upp förvärv och partnerskap möjligheter; och Eric Scro Verkställande direktör på New York Stock Exchange, som kommer att fokusera på institutionella kunder och finansiella frågor.
Och medan Chief Operating Officer Asiff Hirjis avtäckning av Coinbase Index Fund på CNBC kan ha varit letdown till de som var sura Han skulle tillkännage utbytet SFYL ), tillsammans med hyrorna, föreslår den nya produkten att detta företag har långsiktiga horisonter än många människor i det utrymme som antas. (Hirji, det bör noteras, är en ny hyra som kom ombord i januari.)
Med andra ord kan Coinbase inte vara bara en sjuårig start som syftar till att förvärvas av PayPal. I stället för fusionsbete ser den sig som en konsolidator.
Tänk på Chois kommentarer i en Fortune-intervju.
« Det var bara en massa intressanta startups som hjälpte Google att ta saker till nästa nivå », sa hon till tidningen och tillade

« Så det känns som en sorts atmosfär. Vi ser så mycket, så många intressanta startar och entreprenörer i rymden … och Coinbase vill kapitalisera på det.  »

För att vara säker, har Coinbase fortfarande betydande problem att arbeta igenom.
Kundservice klagomål är veteran Tina Bhatnagar, en annan januari hyra, kan säkert inte fixa över natten. Också, upplösningen av Coinbase’s kamp med IRS, samtidigt som det ger värdefull säkerhet framåt, kommer sannolikt att lämna mycket pengar. rapporteras till skattemyndigheten.
Coinbase står inför ett nytt ansikte inom digital media.
Fortfarande, allt som anses vara berättelsen att Coinbase letar efter en utgång.
Tar på Fed?
På samma sätt avslöjade Bitmain förra veckan en något planlösare för att investera i blockchain-driven privata centralbanker – signalera att bolagets kontroversiell medgrundare, Jihan Wu, har större ambitioner än sina flaggskeppsföretag av gruvdriftskryptokurrency och tillverkningsverktyg för det.
Med Kina blir mindre gästfri för gruvarbetare, har Bitmain också tyst varit inrätta ett dotterbolag i USA . Men Wus kommentarer vid toppmötet i Blochchain gjorde det klart att han har mycket mer på sig än att driva ett back office för bitcoin.
« Eftersom det har etablerats länge har de tekniska hindren för att driva en centralbank och utfärda privata pengar [fallit] », sa han.
Sådana privata pengar får inte accepteras men är åtminstone teoretiskt lätt att utfärda och använda över hela världen.  »
Det låter närmare John D. Rockefeller eller J. Pierpont Morgan än en av de gröna ögonbrynen som de tycoons anställde – mycket mindre en modern techbro som vill tjäna pengar.
Allt detta tal om att emulera Google eller Fed gör en besvärlig passform med decentraliseringens etos som inspirerade tekniken som gjorde Coinbase och Bitmain de företag de är idag.
Men säg vad du kommer att handla om dessa två nystarter, du kan inte anklaga dem för att tänka små.
Unicorn float via Shutterstock
Ledare i blockchain-nyheter, CoinDesk är ett mediautlopp för de högsta journalistiska standarderna och följer en strikt uppsättning redaktionell politik . CoinDesk är ett oberoende verksamhetsdotterbolag till Digital Currency Group, som investerar i krypteringsvalutor och blockchain startups.
Dela detta: Twitter Facebook Google WordPress: som Loading …

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *